Söndag, 31a Maj

Jag är sleten. Underbart härlig helg.
Bis morgen people. Nu ska jag vara bakis.

Fredag, 29e Maj

YYYYYYRRRAAAAAAAA!


Goodbye fellas.
Vi ses på söndag!

The Passenger

I telefon med Tigern


Alrighty.
Min lägenhet ser ut som ett smärre Hiroshimaslag och jag skulle behöva gå igenom sjuttio kilo tvätt för att få ordning på min garderob. Men serrni, det skiter jag glatta fan i. För jag har tagit minisemester till på söndag. Idag ska något avslappnat ner i väskan till helgens grisparty,  fem kassar alkohol skuffas in i bilen och humöret laddas till topp. Shoppingen gav resultat i de allra sista detaljerna den här månaden. Urmysigt att strosa i Helsingborg med min lilla mamma. Hon är världens sötaste.

Ringde försäkringsbolaget och anmälde min Ericssonlur som obrukbar igår. Den dog i ett vattenbad för någon månad sedan. Om två veckor får jag en ny. Idag fixade jag kortslutning på morsans Samsung genom att krasha hela kontaktuttaget, så den är R.I.P utan chans till benådning den också. Tacka gudarna för en shiny K300 årgång -76. "Klimpen" kallar vi den. Honom kan man alltid lita på.

Sprang förbi Madison idag och hämtade upp min skinnjacka som legat på loftet i ett år. Adam, Salke och Anna var i full färd med att storstäda hela bygget. Inga fuskskrubbningar här inte. Toaletterna är tamefan så rena att man kan spegla sig på ringen. På måndag drar "Slappe" igång för säsongen, Timbuktu ska stå i båset och byta skivor. Ljuvliga måndagskvällar, I do love them.

Owell. Lång dag i morgon.
I'd better be going.
Men först.... Iggy Pop- The Passenger:

En låt som mycket väl kan lyfta hela den här helgen.


Frillan. Check!


Torsdag, 28e Maj

Jao jao

Om en timme sitter jag i friserstolen. Hade väl inte tänkt mig några radikala förändringar, men you'll never know. What goes in might not come out. Första mission blir att attackera mitt försök till snelugg. Den är formad som en bulle. Sen ska en decimeter på längden av, det är död mark. Sen vet jag inte. Morsan gav som förslag att dra till med uppklippning ända upp i hjässan. Jag vet inte om hon vill att jag ska se ut som ett risberg eller om hon var allmänt ironisk. Men det går faktiskt inte, hur mycket jag än vill. Jag har finkammat och snustorrt svall, vilket gör att topparna håller sig okluvna i ungefär tre timmar efter att saxen kapat av hälften. Lycka till Mary.

Sen ska jag till Forellen i Båstad och snacka allvar med min projektgrupp. Jag är utnämnd Eventstrateg, en person som ska skapa en idé och ett koncept kring ett evenemang. Vi har som uppdrag att skapa ett evenemang kring ett nytt resekoncept som ska lanseras: Resor för par utan barn. Målgrupp: Par som ska eller har gift sig och som ska eller vill åka på en (första eller andra) smekmånad. Huvudmålet är att få ut det nya konceptet på marknaden, det sekundära att sälja 500 resor. Budget: 3 miljoner kronor. Vi är bara i startfasen, men gosh vilket arbete som ligger bakom ett eventprojekt. Femton sidor detaljerad framställning om hur vi ska gå till väga ska framställas, plus en femton minuter lång presentation inför en jury från näringslivet. Meeen: "Vi har ju hela sommaren på oss"... so to say. Dvs: Ingen tid alls. Fantastiskt kul är det i vilket fall.

I morgon plockar jag upp Nanette i Ängelholm och styr kosan mot Köping. Köööpingsfeeesteeen! Vi har sett fram emot det här i ungefär ett år, så våra förväntningar är väl inte alls sådär skyhöga. Det blir ett hektiskt litet fredagsschema. 
15:30- Fira storskiten, 20 barre:

17:00- Hem till Emi för fördrink.
19:00- Vidare till Sundbergs balkong för lite solsida. 
23:00- Tältet.

Lördagen ser väl inte så dum ut den heller:
12:00- Marknad och Köpingskebab [Givetvis inplanerat]
15:00- Första cidern knäpps. Dona inför pärlan.
17:00- Festen skjuter i höjden. Grillning. Boxvin. Bira på kylning.
23:00- Tältet.

Skoj skoj.
Ni joinar mig väl i dimman?

Ironik ft Chipmunk & Elton John - Tiny Dancer:

Onsdag, 27e Maj

Idag gjorde jag något jag aldrig gjort förut.
Jag satt på toa och tog i så mycket att båda mina linser ploppade ut.
Jag bara: What? Så började jag asgarva.

THAT folks, that is a once in a lifetime experience.

[Hittade lite smått och gott på Väla, blir däremot ingen skyltning idag. Ännu en runda med mami i morgon, alltid kul att leka bihang när plånboken halkar efter. Nu: Candy, light, och ett Barca-United]


Onsdag, 27e Maj

Event Marketing och Projektledning


Äntligen har vi kört igång med den kurs jag ser mest fram emot. Kreativitet och many balls in the air, så att säga. Hemma en blixtvisit på lunchen. Jag är urdålig på matdosor så det fick bli ett ihopkok av allt som finns i kylen: lyxyogurt och ägg. Slutar vid tre och om inte min projektgrupp väljer att hålla mig kvar efter skolslut så rullar jag förmodligen till Helsingborg. Fotbollsträning efter det. I morgon ska svallet bort- fenito- erase- och ersättas med en frisyr, sen har jag och morsan spikat en shoppingrunda på Väla.

Har ni skrivit upp det?
...
Sådär ja. Akademin var det.


Ojustja!
LILLEBROR BLIR 20 IDAG!
Lillskit har blivit storskit.
Grattis gubben.


Tisdag, 26e Maj

Good Night



//Svallet

Med utsikt från mitt fönster

Det är en vacker kväll i B-town.
Jag och ferrarin njuter.




Tisdag, 26e Maj

Spendera var det

Say he-he-hey till mina nya tillskott:


Tisdag, 26e Maj

CSN

Jag älskar att lyxlira när staten försett mig med pengar. Idag gick jag lös på ica. Vilka är dyrast idag? Bananerna? Jahaja. Och så plockar man i en klase bara för att man har dineros på kontot. Sen spånar man igenom påläggsidisken och pekar ut Astrid Lindgrens Champagnepläderade Lönnebergaskinka. Klappat och klart. Mot mejeriprodukterna! Beep beep. Scanna av läget. Lazereyes. Red alert! Två Danios i korgen. 180 gram för 9:90 styck. Svinbilligt när man har blivit tilldelad lite cash. Jafan, så jävla välbärgad att man kan slänga i fem till. Så nu ligger jag här i sängen, med sju oöppnade yogurtförpackningar i kylen, och klurar lite över vilka produkter man ska satsa på i morgon. Nötter? 14:90 hektot, eller kanske ett tiopack light för femtiofem spänn? SPENDERA DITT LÅN FÖR I HELVETE! Så känner jag jämt. Tills det är slut. Alldeles för tidigt.

Brännboll med Akademin om en timme.
To be there, or not to be. That is the question.

Tisdag, 26e Maj

Ho-ho


Det är en bra morgon. Syns det att jag verkligen försöker? Here goes. Klick. Jag har svårt för det där med leenden på bild, för jag ser så jävla löjlig ut. Idag bjuder jag på det lilla extra. Smörpaketet anfaller. Klippning torsdag, Helsingborg i morgon, men nu... skola.

Måndag, 25e Maj

Saker värda att grubbla över, del ett

Hur skulle resultatet bli om Borat donerade sperma anonymt,
och man injicerade dem i mig?

Svar: Förmodligen mindre bra.


Mums

Skinnpajen jag suktar efter:

... och givetvis den här skinkpajen också:

Måndag, 25e Maj

- Hola Tiger, allt bra?
Tigern: Yep. Sitter i bilen på väg till akuten. 
- Oj. Vad har hänt?
Tigern: Greken fick en planka i skallen. 
- Är det illa?
Tigern: Haha. Det är ett jack och det blöder. 
-  Men... Mår han bra?
Tigern: Jadå. vi sitter och diskuterar hur mycket han kommer få ut på försäkringen.
- Jaha. Blir det något?
Tigern: En hel del.
- Ofan.
Tigern: Ja.
- Man borde verkligen göra sånt oftare.

Shop-eh

Alright. Dagen resulterade i några småsaker som jag absolut inte skulle köpa egentligen, men på det stora hela ger jag Halmstad tummen upp. Hittade en grymt snygg skinnjacka från Rock n Blue som jag klurar lite på om jag ska skjuta in en investering till... Även om det rör sig om några lappar för mycket.




Jag är lite småkär i min nya sommarklänning. Ett jox av färger, draperad och i bomull. Man kan häva hur mycket corona som helst, utan att det blir märkbart! Försökte få den fit for fight på bild, men tyvärr gör den sig inte rättvisa. Midsommar människor!

Måndag, 25e Maj

Lillebror blir 20 på onsdag. Jag är i full färd med att styra upp klappar. Klickade hem några varor från nelly. Tror han kommer gilla dem. Ska hämta upp Akademitöserna vid chokladprinsessan om en timme. Shopping i Halmstad. Cash is king när man egentligen inte har några. Höhö. Jag ska leta neonarmband, skinnjacka, svarta pumps och en svart tisha. Förmodligen kammar jag hem noll. Det brukar lätt bli så när man är övertaggad med listan i näven.

Tigern och jag ska på Grönan i sommar. Grönan, hotell och shopping. Jag har inte åkt karusell i Stockholm på evigheter. Liseberg är en årlig tradition, men inte Grönan. Jag älskar allt som går snabbt, upp&ner och som snurrar. Wiiieooo! Precis innan infarten till Los Angeles finns det en nöjespark som heter Six Flags Magic Mountain. Den är uppbyggd av över hundra åkattraktioner och femton av världens mest avancerade berg- och dalbanor. Jag, farsan, Matte och Inger slängde på oss åkpasset och drog igenom hela parken under en dag (owell, Inger satt mest i korvståndet och kollade uppåt), men det var en FANTASTISK upplevelse! Så det längtar jag till. Grönan. Precis vad jag ville få sagt.

Söndag, 24e Maj

Humöret är bra men kort. Vi vann matchen med 12-0.
Vaknade för en stund sen. Mungiporna nedåt.
Inte ens jag kan vara på topp alla gånger. Pratade med Tigern, han trodde det berodde på honom. Kanske till en liten millimeter då han slopar helgens festligheter för en förbannad testosteronladdad tråk-match. (Jag ogillar fotboll i vissa sammanhang). Men nej gubben, det beror verkligen inte på dig. Ibland måste jag tillåtas att vara kvinna, med allt vad vi kvinnor innebär: charmiga humörssvängningar, vansinnesutbrott och bölande tårkanaler. Utan en egentlig anledning. Jag menar, tänk om ni karlar skulle vara tvugna att analysera varenda handling ni uträttar, Jesus Christ liksom, då skulle världen verkligen inte ha tid till annat.

Så nu ska jag slänga mig i soffan, gnaga lite på en nöt och svepa en Loka till någon ohälsosamt tråkig kvällsmatiné. Utan att vara glad. För en gångs skull.
Emiliana Torrini- Today Has Been Ok:

Söndag, 24e Maj

Bella vita


Nyvaket. Smällde i mig en skål med yogurt och müsli i förbifarten och ska strax tröska ut till bilen. Match elva. Ännu fler blåmärken som kommer förgylla mina redan smyckade lemmar. Mera meeera, för det är så fruktansvärt vackert att vara en vandrande blodklump.

Måndag: Ledigt
Tisdag: Kurs: Evenemang och Projektledning börjar.
Onsdag: Teori.
Torsdag: Ledigt
Fredag: Ledigt (Köping)
Schtekigt värre som alla B-town-brat-duvor brukar purra ur granen.

Jag ska våldgästa en drop-in i nästa vecka. Jag klurar lite på eventuella smash-ups. Ni vet, då allt kan hända. Jag har då beprövat frillor efter konstens alla uppsatta riktlinjer de senaste åren. Från söt blondin:

Till kåt brunett:

Till otroligt... seriös? :

What to do?

Lördag, 23e Maj

Love is in the air



Mr.Moonlight: Beskriv med tio ord hur mycket du tycker om mig.
- Jag klarar det på trettioåtta.

Även om du gör allt för att reta upp mig och är totalt värdelös på att diska så är jag på tok för såld på glimten i dina ögon för att kunna göra annat än skratta åt eländet.

John Paul Young, hockeyfrillan, inlevelsen, colgatesmilet, midjetishan och stativjuckandet. It's all there for you baby:

Lördag, 23e Maj

Bright bright

Holly Palmer- Be The Only One:
 

De senaste dagarna har tröttat ner mig totalt. Vet inte om jag börjar bli kärring i förtid eller om mitt influensavirus fortfande sitter kvar och gnager i kroppen. Whatsoever, att döa ner mig en fredag hjälpte verkligen. Jag är människa igen.

Drog på mig mina Havaianas och knatade över till grannen för nybryggt kaffe i morse. Vi slängde oss raklånga i hans soffa och uppdaterade om den senaste månaden. Han tycker jag har blivit toffel. Jag stretade emot med en viss skeptism. Toffel? Hugah, det klingar otroligt illa i mina öron. Jag tycker om tigern som in i tusan, det finns faktiskt ingen bättre i hela världen, men jag och Alice har en blodspakt att aldrig ALDRIG toffla ner oss i en karl och dega 24/7. Vafan, livet börjar ju med kärleken. Det är ju inte meningen att det ska ta slut där. Så! Anna och grabbarna hämtar upp mig och Toffe om en halvtimme. Vi ska glo fotboll i Hov. Sen ska grannen vara toastmaster på femtiobarreskiva, dynga ner sig och rangla till Bodega, Anna och Matte hittar säkert på något liknande... och så jag då? Som har match i morgon och precis lovat mig själv att bli rastlös igen. Vad fan ska jag hitta på?

Jäsa i soffan?
Ha. Det kan du bara ta å glömme serru.

Blunda


Tre missade samtal.
Innan någon hinner klaga på min frånvaro så lägger jag mig.
Jag ska dyka under kudden och gömma mig för mobilen. Asap.
Ikväll är jag osynlig.

Fredag, 22a Maj

Kalai- On My Mind:

Idag lagade jag tacos till mig själv. Tio vuxenpoäng. Sen kom jag på hur ofattbart tråkigt det är att äta tacos själv. Minus tio vuxenpoäng. Tillbaka på noll. Regnet öser ner, jag är otroligt trött och jag saknar saknar saknar min manliga halva. Anna håller vinkväl med Matte och co medan grannarna på Forellen sköter fredagssnacket i soffan. Tänk om min motivation att umgås hade varit snäppet större, då hade jag kutat husesyn Båstad runt. Men njet, idag ska jag självdö i min ensamhet. Tur säger jag bara, tur att jag har fyra påsar bullar i frysen.

Fredag, 22a Maj

Good morning

Jag har en tendens att alltd kliva upp i tid så jag verkligen behöver stressa dit jag ska. Nu ska jag svoosha till Halmstad och beta av min andra arbetsdag. Idag på högskoleområdet. Alltid trevligt att tjattra lite med kollegor. The real deal future liksom.

Nästa fredag, vid den här tiden, sitter jag och Nanette i ferrarin och roadtrippar uppåt. Volymen i topp, förpärlan nalkandes och cidern på kylning. Det är stor tid för Köpingsfesten folks.

Torsdag, 22a Maj

Howdy!

Hugah, det här med att arbeta stör verkligen min dygnsrytm. Slog mig ner i soffan vid åtta, det är ungefär det sista jag minns. Tigern ringde halv ett och drog upp mig, och nu ligger jag här. I bingen. Klarvaken. och grubblar för mig själv. Jag gillar inte att slumra ensam. Det är alldeles för... tyst.

Josh Ritter- Wings:


Onsdag, 21a Maj

Linda Rosing är gravid (aftonbladet.se)
De blivande föräldrarna befinner sig just nu utomlands på semester. Tar en paus från offentligheten. - Det ska bli så skönt att åka bort tillsammans med Peter. Vi ska bara njuta av värmen. Det ska bli så skönt att komma till ett annat varmt land där ingen känner igen en.


Ofan? Så pass.
You go Linda. Ta en paus från offentligheten och åk dit ingen känner igen dig. You and me got some telepatic transfer between our heads. För det är precis vad jag behöver också.


Onsdag, 20e Maj

Hey-Ya

Sitter och trycker i mitt sovrum.
Strax examinering av destinationsutvecklingen. I've made a move! Peter Jackson, släng hoberna i väggen liksom, because here comes Marygold! Första gången vi framför en presentation utan att behöva öppna käften. Hallelujah.

I morgon är det jobb i Halmstad. Ps Communication igen.
Jag ska slunga grandiosas över hela butiken.

That's about it today.
Inte alls mycket.

Life Is A Song

Patrick Park- Life Is A Song:


Smeknamn: Mary, Keko, Marygold
Födelsedag: 24e April
Bor: Båstad
Studerar: Turism & Service, Akademi Båstad


Favorit...

Färg:
Jag har en förkärlek till allt som inte är pastell.
Plats: Stugan. Hängmattan invid vattnet. Det är en riktig slummerställare.
Drog: Lightcola, plockgodis.
Fordon: Ferrarin, Nyckelpigan. En riktig kärra har många namn.
Film: Filmälskare i själen. Men på senare dagar tenderar jag att alltid somna tio minuter in i rullen.
Djur: Jag har en vän, Empa, min karl, Tigern (Mr.Moonlight), och en Engelsk Bulldog, Stanley, men han existerar bara i mitt huvud. 
Klädaffär: Allmänt: Solo, Carlings, Monki. Beställer mycket från nätet.
Serie: Det blir inte mycket TV, men jag tycker Grey's Anatomy är briljant.
Café: Caffe Latte i Köping.
Skor: Jag är egentligen ingen skomänniska (till skillnad från min karl som äger 50 par sneakers). Man skulle nog kunna säga att jag lever i mina vita Converse Slim.


Brukar du...

Titta på dig själv i spegeln:
Nej, aldrig. Gör du?
Gnälla: ... Får du gärna göra när jag inte är i närheten.
Skrika: I bilen. På planen.
Sova: Lite då och då. Igår somnade jag vid fem, vaknade vid elva. Och somnade igen.
Drömma mardrömmar: Vet ni? Inatt drömde jag att det var larver i mitt salt.
Drömma sexdrömmar: Typiskt sånt man verkligen vill önska att man gör, men som man aldrig minns att man gjort.
Försöka vara annorlunda: Jag är inte som någon annan. Om det definierar mig som att "försöka vara annorlunda" tvivlar jag på.
Klä dig i svart: Ja.
Ha sex: Ja.
Hata folk: Aldrig gjort, kommer aldrig göra.  
Lita på folk: Alltid.


När...

Åt du senast:
En timme sedan. Vaniljyoghurt.
Läste du en bok senast: Jag påbörjade Tusen Strålande Solar av Khaled Hosseini för någon månad sedan. Den avslutades aldrig.
Var du på konsert senast: Oh man... Brainstorming. Oasis, Hovet 2006.
Köpte du något senast: För egna pengar? Onsdags, jeans.
Kysste du någon senast: I lördags.
Svor du senast: Igår eftermiddag. Vrålade fan när jag dunkade i marken under fotbollsmatchen.
Sjöng du senast: Alldeles precis. Lessons Learned, Ray LaMontagne.
Klagade du senast: Igår.
Är det sommar: Jag klev precis över tröskeln och gick barfota genom gräset ut till min bil. Det värmde, även om regnet hade lagt sig som en hinna över trädgråden. Snart så.
  

Vem...

Saknar du:
Tigern, mina pumor och lillebror.
Rörde dig sist: Mamma
Kysste dig sist: Mr.Moonlight
Gjorde dig riktigt glad senast: Mr.Moonlight: "Maria, sa jag till dig hur otroligt fin du var igår?"
Fick du sms från senast: Pernilla: Hur går det kekks? På god väg?

Har du...

För många vänner:
Där finns det ingen gräns.
Tvångstankar: Jag är i akut behov av att knögla in precis allt som finns på en McDonaldsbricka in i drickamuggen när jag ätit klart sen blir jag totalt hyperstressad när människor håller sig under eller prick på hastighetsgränsen när de kör.
Någon annan psykisk sjukdom: Det har jag säkert.
Färgat håret: Ja. Var tredje vecka.
Brutit några ben: Nej.
Några piercings: Öronen.
En tatuering: Ja.
Egen dator: Ja, en betongklump. Han heter Dell.
Gjort bort dig rejält: Jag är en hejare på att vinka febrilt när någon (till synes) vinkar åt mig. Det brukar alltid visa sig att det är personen bakom som har den egentliga uppmärksamheten. Jag tar det med en klackspark.
Bra självförtroende: Mjo. Det går la upp och ner.
Kysst någon: Många.
Haft sex: Brukar du ha sex? Ja.
Köpt kondomer: Jag har varit rätt dålig på det där.
Sagt jag älskar dig till någon idag: Ja, på engelska.
Varit kär: Äntligen!
Blivit kär i någon på nätet: Ja.
Dumpat någon: "Dumpat" låter så fruktansvärt tjabbligt, men ja... en del har väl runnit ut i sanden.
Blivit dumpad: Se ovan.
Velat vara otrogen: Nej. Är inne i mitt första förhållande nu. Han är min hjälte.


Hur...

Går du:
Framåt.
Fördriver du tiden: Knappar på datorn eller sitter i telefon.
Mycket pengar har du: Personligen? Kontot gråter.
Tjänar du pengar: Yes. Staten försörjer mig med ungefär 7800 kronor i månaden.
Ofta diskar du: När situationen blir kritisk.
Ofta städar du: Ett par gånger i veckan.
Ofta träffar du din familj: Så ofta jag kan.
Mycket äter du: Jisses. Varje vecka? Min kroppsvikt gånger tjugo enligt min mamma. Om inte träning var en rutinmässig syssla skulle jag skjuta i höjden. I USA förvandlades jag till en långbent meatball på tre månader, något jag tar fasta på nu när jag lever i kärleksnästet och mår sådär fantastiskt bra utan att behöva spendera tid i spåret.


Är du..

Förstående:
Det skulle jag väl påstå att jag är. Jag kompromissar gärna.
Öppensinnad: Absolut.
Arrogant: Alright folks, för att sätta punkt för skrönan: Jag är lång, jag har en potatoesnok och skulle aldrig falla mig in att köra näsan i vädret.
Osäker: Det är vi alla, till en viss mån. 
Blyg: Nej.
Smart: Jag är en motståndare till betygssystem och tycker det är otroligt fattigt att mäta en människas prestationer i siffror. Personligheten och viljan att kunna ska värderas betydligt högre. På pappret är jag duktig, i verkligheten än bättre.
Sentimental: Ofta.
Pratglad: Jämt.


Måndag, 18e Maj

Jag och Mr.Moonlight var ute på en liten roadtrip när P3 drog igång den här dängan. Vi var inte sena med att överrösta refrängen. Tänka sig att det krävs en påminnelse från radion för att man ska återuppta en av historiens bästa musikproduktioner:

Travis - Why Does It Always Rain On Me:


Måndag, 18e Maj

Plugg plugg plugg

... och så lite kort om fredagens snabbshopping. Min überheta Tiger skämde bort mig med ännu en Tiger: en grå oversizetisha, och så kom mina stentvättade jeans med posten. Fint som mjukbrallor en söndag, klippta och skurna till sommaren. 


Söndag, 17e Maj

Peter Bradley Adams- The Longer I Run:
 
Kalas igår. Sofia fyllde två plus två. En underbar tillställning. (Tack!)
Hemma i Skåne igen. Känns som det börjar bli rutin att veckopendla halva Sverige runt. Klockan drog upp mig vid sex i morse. Mr.Moonlight var raklångt klubbad i sängen och var totalt oförmögen att vinka hejdå. Jag tänkte hälla tandkräm i näsan på honom, men hejdade mig när sista sprutten Colgate gick åt till min borste. Tusan. Gjorde i och för sig bomben på fotbollsplanen idag och knackade sönder knäna på köpet. Jag får väl säga att det är dagens goda gärning. Stay tuned tiger.

Nu ska jag smasha i soffan och glo på Guldkompassen med mamma.
Jag såg den på bio i Australien. Värdelös.

Yucca

Sitter och försöker koncentrera mig på sammanställningen till vårt PM om Kivik. Det går sådär. Charlotte och Karin sitter på biblioteket i Båstad, som akademiskt riktiga studenter, medan jag ligger tillbalutad i tigerns soffa med laptopen på magen och en silverburk i näven. Andas in. Andas ut. Piong! And there went the energy.

Idag införskaffade jag ett vackert litet tillskott till Mr.Moonlights lilla lya. Han heter Yucca och ska vårdas med omsorg. Annars dör han.

Fredag, 15e Maj

Life Is A Song

Sms 2009 Maj 14 10:42
Bosse: 2000 kr fattigare 37kmh
Maria: Bara fortkörarna som drabbas. Skönt att jag alltid håller mig rätt med skyltar

Sms 2009 Maj 14 18:56
Maria: 1500 kr fattigare 119 kmh. (Polis dynghet).
Bosse: (Inget svar)

Nå. Vad lär man sig?
1. Kör ALDRIG ikapp en motorcyklist som signalerar med handen att du ska sakta ner (på samma ställe som du en gång förlorade ditt körkort). Det kan vara en polis.
2. OM du däremot mot förmodan ändå skulle känna dig lockad att speeda upp i arslet på motsvarande (på samma ställe som du en gång förlorade ditt körkort), se till att vara sminkad OCH att ha en framruta som går att veva ner.
3. Le, var trevlig och be om hans nummer.

Thank God it's Thursday


Jag har satt mig själv i skiten. Engelskaredovisning om pyramidremsan i Gaza, men jag har spenderat mina timmar på annat håll. I tre veckor. Så nu blir det improvisation a la Mary på tomgång. Men, ni vet mitt motto: "Varför bry sig så länge man har hälsan i behåll?". Jag kan snacka dynga i timmar. Tre timmar skola. Then I'm off mot Köping. Laters maters.

Onsdag, 13e Maj

Ray LaMontagne- Lessons Learned:

It's one of those heavy days.
Why o why man? Jag behöver en uppryckning.


Onsdag, 13e Maj

Beach 2010

Gymmet. 07:30.
Pernilla: Fan Mary. Beach 2009 kom betydligt snabbare än jag hade räknat med.
- 2009? Perny Perny. Beach 2009 är so much yesterday. Nu siktar vi framåt istället.

Far faaar ahead.


Eurovision

Sillén: Då var det dags för Armeniens bidrag som framförs av Inga och Anus.
Clamp: Ursäkta... Eh... Vad sa du?
Sillén: ... Inga och... Eh... Anus... Eh... Anush?


Patrick Ouchène - Copycat:

Jag har sommarens bildänga gjuten i förarsätet!

Maria goes Chipsmunk, part two


Tisdag, 12e Maj

Det blev en kort promenad i vårsolen. Vi köpte oss en kycklingsallad, vandrade ner till hamnen och betraktade båtarna som lagt till för dagen. Det luktar nymålat i byn. Båstad är fullständigt underbart vid den här tiden på året. 

Tisdag, 12e Maj

Glam a la apartment




Schwarzenegger

Good morning fellas

Tigern ringde och väckte mig vid tio, morsan avlöste vid elva. Jag låg så himla himla skönt med en fluga på näsan och solstrålar ända in i märgen. Så kommer det:
 "Maria, jag tänkte komma och hälsa på dig idag".
Holy SHIT! 
- Eh... då kanske... jag skulle diska eller nåt.  
"Ja, det bör du nog".
Helvetesmorgon. Det var bara att slunga täcket åt sidan, slänga sig ur sängen, kuta ner till städskrubben och dra fram dammsugaren. Ni skulle ha sett mig. Jag var som Taz överdoserad på koffeintabletter. Nu är det diskat, dammsuget, nybäddat, skrubbat och tvättat. Very Welcome mamma. Du har en dotter med rätt handtag för städning.
It's all about the muscles folks. All about the muscles.

Måndag, 11e Maj

Nu står jag i kvalet.
Mosa en bulle eller gå en promenad?

Måndag, 11e Maj

Ledigt från skolan. Min förkylning är i fullt världskrig med mina blodkroppar. Det känns i hela mig. Jag har nyst ut halva min hjärnsubstans den här morgonen (faktiskt) och som hjärndöd har man all rätt i världen att bara ligga ner. Jag fullkomligt älskar att snora. Totally smashed down my pillow.

Brooke Waggoner- I am mine:

Skåne

En weekend i bilder
Båstad. Ängelholm. Mr. Moonlight.

Nico Stai- Bits And Pieces 2007:













Söndag, 10e Maj

Hon vaknar av hans djupa andetag. Staden sover. Täcket vilar tungt kring hennes axlar. Sakta låter hon det krypa av. Hon hör hur hjärtat slår. Känner det mot sin hand. Med små nätta steg smyger hon ut ur rummet. Trapporna viskar om morgon. Solen har precis stigit upp. Det hörs knappt när nyckeln vrids om. Hon går. Sansat. Ser sig om. Två steg mot stranden. En lätt bris av hav. Hon tar in dagen. Andas försommar. En kanin reagerar på hennes närhet. Hon ler. Två steg till. Hon sätter sig. Gräset dämpar. Med bara handflatan väcker hon daggen. De lättar. Rinner längs hennes ådror. Tystnad. Två måsar argumenterar i gryningen. Vågorna dränker deras stämma. Hon funderar. Funderar på livet. Horisonten sträcker ut sina vyer. Hon kisar. Ögonlocken sluter sig. Hon fångar strålar. Så ljust. Hon biter sig i läppen. Lugnet omger hennes inre. Värme. Där sitter hon. Länge. Tänker. Filosoferar. Framtiden. Gårdagen. Molnfritt. Hon slänger sig bakåt. Sträcker sina lemmar. Håret vävs samman med växtlighet. Lycka. Hon blundar. Slumrar. Drömmer. Oändlighet. Slut. En hund slickar hennes panna. Grannarna har vaknat. De skrattar tillsammans. En sekund av händelse. Tyst. Igen. Ögonen speglar sig i vattenbrynet. Hon betraktar hans ryggtavla. Målar i sanden. Hon reser sig. Synar sin omgivning. Larmet ljuder i fickan. 06:32. Söndag. Hon suckar. "Jag går och lägger mig" tänker hon. Och vänder hem.

Lördag, 9e Maj

Ligger i sängen och pimplar vatten. Mackan och Helena lämnade huset kvart i sju i morse för att hinna med morgontåget till Helsingborg. Jag var lite dimmig men flög ändå i taket när ytterdörren öppnades, så man kan väl säga att jag abupt slets ur min dröm fyra timmar tidigare än beräknat. (Jag drömde att lillebror försökte döda mig med bomber av chokladbakelser, jag tog polisgrepp på ungjäveln och började grina).

Fotbollsmatch vid fyra. Big storm utanför, ungefär 106,4 meter per sekund. 31,4 sekundmeter mer än den värsta orkanen i modern tideräkning. Jag tror jag gör tre mål mellan varven. Sen kommer tigern till kvällen och river av lite kärlek i mitt crib. Vi ska käka Picassokebab och förgylla livet, utan att blåsa bort.

Jenny Doveson- Who Knows:

Lördag, 9e Maj

... and the rain began to fall


Hellre vinna ett brons än förlora ett guld, är det inte så man säger?

Fredag, 8e Maj

Holy crap!
Vilket gensvar. Jag tror tametusan jag ska göra det till rutin att dra en faderutt varje torsdagseftermiddag, enbart för att glädja er. Eller reta upp er med min ilande stämma. Autografer skrivs klockan 18:45 i morgon kväll utanför Ica Gamlegården i Båstad, jag sitter i lotteriståndet brevid BingoBerta. Köp två lotter, få en signerad. Den andra går till välgörande ändamål (mig) så jag får min jävla miljon någon gång.

Nu ska jag ringa Puff Daddy. Han vill se hockeyn och höra mig spela gitarr, precis som mina grannar förbjudit mig att utöva. Jag klingar på fint som fan. Sen ska jag skåla öl med Mackan och Helena, vi ska nog över till kvarteret brevid och hetsa Sverige till en VM-final. För det går verkligen att vråla ett lag till seger genom teven, det har min pappa lärt mig under hela min uppväxt. You have a nice fredag folks.

Fredag, 8e Maj

Det är en relativt bra morgon, förutom att jag ska sitta på en föreläsning i åtta timmar. Gud vad jag känner i hela kroppen att jag verkligen inte behöver det idag. Men, här i livet ska allt tas seriöst, så i'd better be going.

Joe Purdy- Just Another Old Love Song:


Mary goes Jason

Inlevelse människor. It's all about the feeling.

Torsdag, 7e Maj

Det var precis någon som stannade sin bil utanför mitt hus, klev ur och knäppte bilder på min veranda. Han såg lite småskum ut när han vickade på sina solbrillor och såg sig om. Knäpp knäpp. Ni vet vad det handlar om. En paparazzi!

Äntligen.

Torsdag, 7e Maj

Igår satt jag och mamma och knappade på kanaler. Vi fastnade vid förlossningar på Tv4 Fakta i någon timme. Det ploppades ungar åt höger och vänster, som ett marathon i knipövningar. Har ni föresten hört att ordet Mödomshinna skall slopas och ersättas med Slidkrans? Ordet mödomshinna klingar tydligen missvisande då det egentligen inte alls är en hinna, utan mer som en... Slidkrans. En moderniserad form av dagens samhälle. Som att smycka muttan vid midsommar och slänga upp paketet på bordet.
"Hörrni! Har ni sett min slidkrans?! Har för mig att jag la den här någonstans..." 
Helt brilliant. Den slår nästan min mammas kommentar igår när vattnet gick hos en patient och hennes moderskänslor svämmade över:

Mamma: Ååå.. Tänk Maria... På din födelsedag hade jag varit mamma i tre veckor.
- ... Ofan? Det måste ha varit en jävligt snabb förlossning.

Torsdag, 7e Maj

Elluu


Sitter och kurerar. Smuttar värme från en temugg, min näsa kör prosit en gång i kvarten och jag längtar till helgen. Om två dagar ska jag gosa ner mig i Mr. Moonlights bringa. Hemma från skolan idag, inte för att jag inte skulle klara av tre timmar i bänken utan att drabbas av hjärtstillestånd, utan mer av ren lathet. Skolledningen skickade ut ett mail om klassens totala frånvaro under den här kursen, statistiken skjuter inte direkt i botten. Några har dragit utomlands och andra kör heldagssovmorgnar (som jag). Typiskt när schemaläggningen ger studenterna total frihet under 75% av utbildningens gång. Jag skickade tillbaka att jag inte tog åt mig av kritiken, ledningen svarade att jag inte skulle göra det heller. Det gav mig ett samvete. Tusan. Jag går nog till plugget i morgon.

Sista helgen i Maj har vi Köpingsyran. Jag har dragit med mig Nanette i mitt fotbollslag och hypat upp hela tillställningen till det yttersta. Om tusentals människor som blir höga på fulöl, sex i bajamajor, offentlig urinering, otrolig stämning och logdans nätterna långa. Fredagens förfest är redan spikad och vid fint väder är även den andra inkörd. Hon tycker det ska bli fantastiskt roligt, precis som jag.

Dragonette- True Believer:

Onsdagssnack

- Mattias hämtade inte ut sina skor inför militärtjänsten väl?
Mamma: Nej, men det var inte obligatoriskt.
Bosse: Lite synd är det, nu får han ju inte träffa de han ska ligga med.
- ... !
- Aaaahahahahahaha. Stackars Matte.

Onsdag, 6e Maj

Oh man.
Den här morgonen kommer verkligen inte bli sevärd.
Jag har glömt mina linser i Köping.

Lifehouse- Take Me Away:


Tisdag, 5e Maj

En långweekend i bilder

1a Maj
. Köping:








2a Maj.
Båstad:

4e Maj.
Köping. Min Emi, en coffee och en görsnygg present från Monki:


Från Tigern. En fantastisk skjorta från Elvine:

... and the camera:

Lite manhaftigt inlägg, men jag måste verkligen kila.
Arboga, sen Ängelholm.
So long people.


Måndag, 4e Maj

Jay Brannan- Body's A Temple:
Möte med Arbogas näringslivschef bokat i morgon. Sen blir det raka vägen ner till Båstad för andra gången på en vecka. Ska iväg och smutta lightcola med tigern en kort sväng under hans lunch sen upp på stan för att svepa en latte med Emi på Mikiz mathak. Jag älskar att ha en vän som är restaurangägare, det gör saker så mycket mysigare. 

Måndag, 4e Maj

Anya Marina- Whatever You Like (T.I. cover):
Ligger i en rätt knepig position i tigerns säng (inga snuskiga brainstormningar nu, tack). Överkroppen lutar sig mot madrassen och fötterna stödjer sig i golvet. En ypperlig ställning om man ska kunna kuta till godisskålen som står placerad på vardagsrumsbordet snett till vänster om mig. Det är bara att skjuta ifrån, vända sig om, dra två steg åt sidan och plocka det man behöver. Utomordentligt fiffigt.
  Idag ska jag försöka ringa min LIA som jag ska få gjord i slutet av sommaren. Evenemang. För att tajma det med mitt jobb så har jag valt min treveckorsperiod i Arboga, Medeltidsdagarna. Skrattar bäst som skrattar sist folks. Medan merparten av mina klasskamrater ligger förlagda på platser som U21-VM i fotboll, Swedish Open, Globen Arena och afterbeachen på Hotell Tylösand (som jag tackade nej till), så kommer jag dirigera knallar och se till så att ingen dör under medeltidsspelen. Men jag är inte bitter. Det är självförvållat... och förmodligen kommer jag lära mig ofantligt mycket om hur man täljer en träkniv. 

I eftermiddag ska jag och Mr. Moonlight åka till Västerås. Kameran jag fick i födelsedagspresent (av honom) dög tydligen inte (för honom). Otroligt, eller hur? 
- "Alltså... Jag ville ju inte skicka ett tomt paket när kameran jag egentligen ville köpa till dig inte fanns inne, men vi åker och fixar den till dig när nu kommer hem. Jag vill verkligen det, annars kommer jag gå och vara besviken hela tiden". 
Ha! I KNEW IT! Det är bara att svälja och spotta ut sanningen. Det typiska fenomenet när karlar handlar klappar. De passar verkligen på att hitta genvägar för att åka tillbaka till teknikshoppen och handla ännu mer. Jag skulle inte kunna kalla er "prylbögar" då förmodligen 98 av 100 av mina läsare sticker inne med att inte vara homosexuella, men ni är tamefan ena riktiga prylheteron. Utan tvekan. Vad tigern inte vet är att jag har lejt spioner i hela Västerås. "Cheaters". Är han emotionellt otrogen med en glänsande stereo eller bara blickar åt en 52-tums flatscreen så skickar jag honom till Albanien.

Utan ett pass. 

Lördag, 2a Maj

Båstad


Home in B-town igen. Pappa och Ulrica är med på släptåg. Tjugo grader i skuggan och vi har precis barbequat i min fula lilla grill. Men den är bra, otroligt bra. Maten ligger som en knöl i säcken så jag gör mitt bästa för att sitta still och dimpa ner den i kanalen. Tanken är väl att vi ska ta en liten rundvandring i byn innan mörkret lägger sig. Jag ska leka guide och släpa med dem kring Bodega. Sommarpremiär idag och hamnen kommer gunga... Utan mig. Helvete helvete helvete. Jag tror tametusan att jag ska få för mig att lura med mig mitt lilla pack på Pepes lagom till skumpan flyger i taket. Muahaaa. Mina planer är outgrundliga. Pappas kort ska flöda i baren. Det är då livet leker för oss alla.

Jag överlevde moppeturen. Tigern var så söt som körde, han agerade levande flugsmälla och knockade alla fän som splashades i mungipan. Två letade sig in under hjälmen, han blev livrädd, jag höll på att dö av garv. Smaskens. Det är kärlek på hög nivå. Vi racade till Kolsva och smuttade på varsin glass, sen tillbaka till Köping igen (jag glömde USB-sladden i Kopenga, så bilderna får vänta till i morgon). Nu kommer jag avnjuta en kort B-town semester med min family, sen upp till Köping i morgon igen. Jag lämnade ferrarin hemma hos tigerns pappa, den ska med hem, sen får vi se när den åker upp igen. Ledigheten är min bästa vän. Ingen skola förrän på onsdag.

Wiee!

Salem Al Fakir- Astronaut:

Fredag, 1a Maj

Kings Of Leon- Notion:
Igår, när jag dundrade igenom landskapet med ferrarin, så slog det mig:
"Det är underligt det där... att människor står och glor på en brasa".

Nu ska jag åka moppe på landet.
Än en gång misstänker jag att tigern har något i görningen.
Eller så tycker han helt enkelt att det är kul att se mig riskera livet.

Fredag, 1a Maj

Igår låg jag i morsans soffa och stirrade mig blind på en fluga. Tigern ringde vid sex och drog kvällens faderitta. I Köping var det fest, i Båstad nada fenito niente- stonedead. Så jag gjorde en soffslängare (man dunkar skallen i väggen och tar sitt sans till fånga). Ungefär som när ett engångsligg vaknar, omsluter sina starkspritsläppar kring din näsa och spyr ut "Här blir inga barn gjorda". Precis så kände jag. "Här blir inga barn gjorda". Så jag rymde. På fyra tjugofem (nytt rekord) så hade jag roadtrippat klart och landade hos urgulliga Hahre på pärla. Det kryllade av mysiga människor, och så jag: mitt i smeten med en flaska Mauro i näven. Så morsan, det blir ingen mat för mig idag.

Jag är i Köping och ska på picknick med Mr. Moonlight. 

Oasis- Songbird:

RSS 2.0